Zo open je een oester
27 dec 2013
Koop jij een mandje oesters om van te smullen tijdens de feestdagen? Lees hier snel hoe je de schelpen makkelijk opent.
- Vouw een schone keukenhanddoek of servet dubbel en neem daarmee de oester vast. Zo glipt ze niet uit je handen.
- Hou de oester vast met de platte schelp naar boven.
- Steek met een oestermes in het scharnier tussen de twee helften van de schelp. Wrik ze voorzichtig, met een draaiende beweging, open tot je een klik hoort.
- Haal het oestermes langs de randen van de oesterschelpen en haal er de bovenste platte schelp af. Giet het oestersap af. Bewaar het sap eventueel voor het sausje waarmee je ze gaat serveren.
- Maak de oester los van de onderste schelp en verwijder eventuele scherfjes van de schelp. Leg de oesters op een schaal met grof zeezout of ijsschilfers, zo blijven de schelpen mooi recht staan.