Zo vries je verse smaakmakers in

Door De Redactie

Verse kruiden en andere smaakmakers invriezen? Met deze tips lukt het zonder aroma- of kwaliteitsverlies.

Verse kruiden

Heb je verse kruiden uit je tuin over? Vries ze in dan kun je zelfs in de winter uitpakken met basilicum, tijm en peterselie.  Dat kan op drie manieren.

Hoe vries je kruiden in?

1. Spoel de kruiden, hak ze fijn. Leg ze op een plat bord en dek ze af met plastic folie. Zet het bord zo in de diepvries. Zodra de kruiden bevroren zijn, haal je ze van het bord en verpak je ze in zakjes.

2. Spoel de kruiden en verpak ze in porties in diepvrieszakjes. Leg ze in de diepvries en verkruimel ze zodra ze bevroren zijn.

3. Spoel de kruiden en hak ze fijn. Verdeel ze over de bakjes van een ijsblokjesvorm. Giet er een beetje olijfolie over en zet ze in de diepvries. Gebruik de bevroren blokjes in sauzen en stoofpotten.

Hoe gebruik je bevroren kruiden?

Je kunt ze het beste bevroren toevoegen aan warme gerechten. Ontdooi ze liever niet: dan worden ze slap.

Gember

Van gember heb je altijd maar een klein beetje nodig. De kans is dus groot dat je na gebruik een stuk overhebt.

Hoe vries je gember in?

Verpak het stukje gember in een zakje of verdeel kleinere stukjes over verschillende zakjes.

Hoe verwerk je bevroren gember?

Ontdooien is niet nodig. Rasp de bevroren gember in de gerechten die je op smaak wilt brengen.

Geraspte kaas

Een blokje kaas over? Dat kun je gemakkelijk invriezen.

Hoe vries je kaas in?

Rasp de kaas en doe het in een afsluitbare zak of diepvriesdoos.

Hoe verwerk je geraspte kaas uit de diepvries?

Kaas uit de diepvries is perfect om over pizza of lasagne te strooien. Je kunt het ook gebruiken in kaassaus of kaasfondue. Van te voren ontdooien is niet nodig.

Restjes drank

Restjes champagne of wijn kun je invriezen en gebruiken om sauzen of gerechten mee op smaak te brengen.

Hoe vries je drank in?

Giet de wijn in ijsblokjesvormen en zet ze in de diepvries

Hoe verwerk je bevroren wijn?

Veel recepten vragen om een scheutje drank. Haal één of meerdere blokjes uit je diepvries en voeg ze toe aan  pastasauzen of stoofpotjes.

Gekookte rijst of pasta

Gekookte rijst of pasta droogt snel uit en kun je dus moeilijk bewaren in de koelkast. In de dieprvies blijft zo'n overschotje wel goed.

Hoe vries je rijst of pasta in?

Doe het overschotje in een afsluitbare doos en bewaar het in de diepvries.

Hoe verwerk je bevroren rijst of pasta?

Verwarm het in een bord of schaal in de microgolfoven of in een pan met wat vocht erbij voor een smeuïge versie.

Lees meer:

Hoe ontdooi je de diepvries

[LINK_TEXT id=3]

 

 

         

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."