Zure voltreffer in je keuken: azijn!
14 okt 2017
Net zoals olie mag ook azijn niet ontbreken in je voorraadkast. Wij zetten de 3 populairste op een rijtje.
De klassieker
Werkt als bewaarmiddel, maar geeft ook groenten een andere smaak en textuur. Gebruik de azijn bijvoorbeeld om groenten in te maken.
Balsamicoazijn
Is het gefermenteerde sap van Italiaanse druiven. Lekker in salades! Hoe langer de azijn ligt, hoe intenser de smaak. Investeer in een kwaliteitsvolle azijn.
Witte of rode wijnazijn
Heeft een mildere smaak dan gewone azijn en wordt gemaakt van… wijn. Witte wijnazijn wordt vaak gebruikt in een marinade. De rode variant heeft een meer uitgesproken smaak en is lekker in sausjes.
Bron: Libelle 38/2017 – Beeld: Getty Images
Lees ook zeker:
- 5x gezond koken met prei
- Dit zijn de lekkerste pluktuinen in jouw buurt
- 4x smullen van stoofpotjes met deze kookboeken
Op zoek naar een handige azijn- of oliefles?
[lls products=38990|118996|122991]