7x de beste Belgische kazen
Als Belg zijn we trots op onze chocolade, ons bier en ons lekker stoofvlees met frietjes! Maar we hebben ook heel wat kazen die een pluim verdienen. Wij zetten de 7 toppers op een rijtje.
Deze Belgische toppers verdienen een plekje op je kaasplank, van jong naar oud.
Damse brie
Wie houdt er nu niet van een goede brie. Probeer deze lekkere brie uit Brugge eens, zo heerlijk zacht en romig. Om je vingers bij af te likken!
Moerenaar kruidenkaas
Deze lekkere kaas uit West-Vlaanderen wordt gemaakt met brandnetel, peterselie, look en ajuin. Goed nieuws: je kan er van smullen zonder schuldgevoel want hij heeft een laag vetgehalte!
Jeunesss light gerijpt
Dit jonge kaasje is heerlijk als broodbeleg of als aperitiefhapje. Hij veroverde de tweede plaats op de World Cheese awards!
Brugge Blomme
Hmm, een heerlijk kaasje met een pittige nasmaak. Tip: Probeer zeker de versie met mosterdzaad in, zalig bij een glaasje wijn of een koud trappistenbiertje!
Passendale
Deze halfharde kaas ziet er misschien een beetje robuust uit, maar eens je erin bijt is hij enorm zacht. Een authentieke kaas met karakter Γ©n eetbare korst.
Oude Chimay
Net zoals het bier Chimay, wordt deze kaas gemaakt in de abdij van Henegouwen. Het is de perfecte balans tussen romig en bitter met een lichte hazelnootsmaak. Natuurlijk top met een biertje bij.
Brokkeloud Roeselare
Als je fan bent van echt oude kaas, is dit liefde op het eerste zicht. Deze brokkelkaas heeft 16 maanden gerijpt, lekker pittig!
Koken met Belgische kazen
Je kunt ze natuurlijk opeten bij een goed glas wijn, maar je kan er ook overheerlijke gerechtjes mee maken! Probeer eens een van deze lekkere recepten!
Bron: Newsmonkey, grensnieuws.be, beeld: lekkervanbijons.be