Zelf frisse fruitijsjes maken
Tijdens hete zomermaanden kan je niet beter afkoelen dan met een zelfgemaakt ijsje. Is het een kwakkelzomer? Dan nog zijn deze fruitijsjes leuk om te maken en nog leuker om op te eten! Moeilijk is het niet, dus je kinderen kunnen zeker helpen.
Watermeloen met stukjes ananas
Doe stukken watermeloen in een blender. Blend tot je sap krijgt. Giet het sap in ijsvormpje. Hak wat ananas fijn en voeg de stukjes toe bij elk vormpje. Laat een paar uur in de diepvriezer zitten.
Sinaasappel met verschillende stukjes fruit
Giet versgeperst fruitsap in je ijsvormpje. Je kan ook kant-en-klaar sinaasappelsap gebruiken. In elk vormpje doe je partjes kiwi, een paar blauwe bessen en wat aardbeien. Ook ander fruit is prima geschikt! De ijsjes moeten een paar uur in de diepvriezer โrustenโ.
Zoete thee met perzik
Snij een perzik in stukjes en verwijder de pit. Giet sterke, zoete thee in een ijsvormpje. Voeg stukjes perzik toe. Stop ze een paar uur in de diepvriezer.
TIPS!
- De zelfgemaakte ijsjes smelten erg snel. Meteen opeten dus!
- Van ananas tot bosbessen: bijna elk stuk fruit kan je verwerken tot een heerlijk, zomers ijsje.
- Eventueel kun je je ijsje wat aanlengen met water
- Niet alleen fruitsap is geschikt om ijsjes te maken, probeer gerust ook eens koffie of gele limonade.