Mmm: de wereld op je bord met deze zomerse hapjes
Het zonnetje, goed gezelschap en een lekker drankje, wat heb je nog meer nodig om gelukkig te zijn? Deze lekkere hapjes! Wij selecteerden voor jou de beste aperitiefhapjes van over de hele wereld. Smakelijk!
Deze lekkere hapjes brengen niet enkel de zon op je bord, ze brengen je ook het beste van enkele wereldkeukens. Ga met ons mee op miniwereldreis!
Eerste stop: Mexico
Wat past er beter bij dat lekkere wijntje dan iets zouts? Deze tortillachips móet je geproefd hebben, een beetje guacamole erbij en je waant je in het zonnige Mexico. Zeker met de warmte van die chilipepertjes in de enchilada’s, ay ay ay!
La bella Italia
Hmm, Italië… dat is gewoon goed. Alles draait om heerlijke tomaten en superlekkere, verse olijven, ook deze twee toppertjes. De bruschetta met tapenade is overheerlijk, maar pizza’s mogen toch ook niet ontbreken. Deze kleine hapjes zitten boordevol smaak en als ze met liefde gemaakt zijn, smaken ze nóg beter!
Spanje… olé!
Niet heel veel verder vinden we nog een topkeuken, de Spaanse. Je proeft gewoon dat Spaanse zonnetje bij elke hap. Neem nu de tapas: wat parmaham, zongedroogde tomaten,.. simpel, maar gewoon goed. Die filosofie wordt doorgetrokken in de tortilla. Aardappelen, een eitje en wat kruiden en… smullen maar. Hetzelfde met de gazpacho: ideaal voor op een warme zomerdag. Lekker koel, maar toch pittig.
Zonnig Griekenland
Er is een heel goede reden waarom we vaak naar Griekenland op reis gaan en het is niet enkel het aangename weertje of de rijke geschiedenis. Nergens smaakt die tzatziki zo goed als in dat ene kleine restaurantje aan de haven. Maar deze zelfgemaakte komt misschien wel heel dicht in de buurt. Griekenland is ook gekend om zijn heerlijk lamsvlees. Met deze souvlaki beleef je ongetwijfeld die zalige vakantie weer helemaal opnieuw.
Pittig Arabisch
De Arabische keuken…dan denk je toch meteen aan van die heerlijke, kruidige stoofpotjes in een tajine. Ook hummus is razend populair, maar wist je dat dit oorspronkelijk uit de Arabische keuken komt? Deze twee varianten geven een twist aan het originele recept.
Eindhalte: ons eigen land
Thuiskomen kan toch ook fijn zijn: oost west, thuis best! Wat dacht je van de oerklassieker: een heerlijke garnalencocktail. Iets dat onze oma elk jaar op tafel toverde bij een feestmaaltijd, maar dan een beetje gemoderniseerd. Of lekkere Belgische mosselen in een heerlijk krokant korstje én met zelfgemaakte tartaarsaus. Zo zie je maar, het gras is niet áltijd groener of lekkerder aan de overkant. 😉
Beeld: Shutterstock