Kerststukje met sinaasappelschijfjes en coniferen
Met steekschuim, takjes coniferen en sinaasappelschijfjes maak je het mooiste kerststukje. Werk, net zoals Libelle-stylist Harald, af met kerstballen en lichtjes en je stuk wordt dé eyecatcher tijdens de kerstperiode.
Zalige kerstgeur met sinaasappelschijfjes en coniferen
Dit heb je nodig
- 1 groene steekschuimbol van ongeveer 20cm (verkrijgbaar in het tuincentrum)
- 1 rechte, dikke tak van ± 60cm , 2 à 3cm dik
- krammen (verkrijgbaar in een bloemschikwinkel)
- dun goudkleurig ijzerdraad
- 1 boomschijf van ongeveer 40 cm (verkrijgbaar in het tuincentrum)
- 1 grote spijker (50 mm) en 1 kleinere (bijv. 30 mm), beide met verloren kop
- hamer
- houtlijm
- 3 glazen kerstballen naar keuze
- 20 kleine en grote conifeertakken (uit de tuin)
- gedroogde sinaasappelschijfes en sinaasappelschillen in stervorm
- mini-ledlichtjesslinger op batterijen.
Zo maak je het stuk
Klop de grootste spijker onderaan door het middelpunt van de boomschijf, zodat de punt van de spijker aan de bovenkant van de schijf een paar centimeter eruitsteekt.
Zet de stok goed op de spijker en klop hem er met een hamer in – zet eventueel vast met wat houtlijm. Klop de kleinste spijker bovenaan in de stok en prik er de bol op vast.
Steek eerst de korte conifeertakken met krammetjes vast op de bol, zodat het steekschuim volledig gecamoufleerd is. Steek er vervolgens de lange conifeertakken tussen en richt deze schuin naar boven toe.
Bevestig ijzerdraad aan de 3 glazen kerstballen en een aantal sinaasschijfjes en -sterretjes en hang deze met krammen op verschillende lengtes aan de bol. Zorg voor een mooi evenwicht tussen het afhangende coniferengroen en de decoratie.
Drapeer de ledlichtjesslinger over de bovenkant van de bol en maak het batterijdoosje met wat ijzerdraad vast aan de achterkant van het groenstukje.
Je winterwonderland-stukje is klaar!
Zelf sinaasappelschijfjes drogen:
Sinaasappelschijfjes kun je makkelijk zelf drogen. Verwarm een heteluchtoven op 100°C. Dep de schijfjes af met keukenpapier, leg ze los van elkaar op een ovenrooster en schuif ze in de oven. Laat 2,5 à 3 uur drogen en keer ze af en toe om.
Laat ze afkoelen op het rooster en laat ze nog 24 uur verder drogen. De schijfjes zijn klaar en ruiken heerlijk!
Veel plezier!
Ontdek hier nog meer creatieve DIY’s van Harald:
- Dotjes van potjes: 5x creatief met terracotta bloempotten
- Creatief met vilt: zo maak je zelf een orchidee
- 5x creatief met bloemenbehang
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!