Bloemschikken: 4x makkelijke ideetjes met bloembollen
Leuke, makkelijke ideetjes met bloembollen? Onze bloemenexpert Gudrun toont je een paar van haar favoriete creaties. In de video geeft ze bovendien nuttige tips om wekenlang van je bloemen te genieten.
Bijzondere bloembollen
Een opvallend bloemstuk hoeft niet ingewikkeld te zijn. Geniet van geurende, kleurrijke voorjaarsbollen in huis dankzij Gudruns bloementips! Zo makkelijk is het:
- Heb je een paar steriliseerbokalen in de berging staan? Zet er dan gekuiste voorjaarsbollen in en je hebt meteen een fris bloemetje in de keuken!
- Hetzelfde kun je doen met eierdopjes. In de video zie je hoe Gudrun er meteen haar eigen twist aan geeft en het mooi presenteert als een echt bloemstuk.
- Met een simpele cilindervormige vaas en wat snoeihout maakt Gudrun in een handomdraai een lente-blikvanger voor in je huis.
- En met wat touw, ballonnetjes en behangerslijm tover je in een wip hippe vaasjes uit je mouw.
Bekijk dus snel de video en laat je verleiden door al dat lente-moois.
Uitgebloeide bloembollen?
Om je bloembollen te bewaren, moet je op een paar dingen letten:
1. Laat het groen afsterven
- Zet de uitgebloeide bloemen even aan de kant, uit het zicht.
- De verwelkte bloem mag je eruit knippen, omdat deze anders zaad zal aanmaken en dat is niet de bedoeling. We willen dat de bol zich concentreert op de opslag van reservevoedsel om te overleven. Laat daarom zeker de bladeren aan de bol. Hij zal het voedsel namelijk uit de bladeren zuigen, waardoor hij terug sterk wordt.
- Zodra de bladeren “leeg” zijn, sterven ze af. Als dit gebeurt, mag je de bol uit het potje halen.
2. Maak de bollen schoon
- Het is belangrijk dat de bollen proper bewaard worden.
- Wrijf het vuil en de aarde van de bol af.
- Was ze zeker niet met water. Bloembollen houden niet van nattigheid, ze gaan ervan rotten.
3. Bewaar bloembollen droog, koel en donker
- Als de bollen netjes en volledig droog zijn, kun je ze bewaren.
- Wikkel ze in oud krantenpapier en stop ze in een doos. Waar je de doos zet, maakt niet uit. Zolang het maar een donkere, koude en vooral droge plaats is. Een droge kelder of kleerkast zijn perfect.
Meer video’s over bloemschikken:
PS Ben je al lid van onze Libelle Tuinclub op Facebook? Da’s een supergezellig clubje van mensen met een passie voor groen die elkaar inspireren, vragen en tips uitwisselen. Ontdekt het hier!
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!