Zo hou je je kruidenplantjes uit de supermarkt langer in leven
Wie regelmatig kruidenplantjes in de supermarkt koopt, kent het wel: na amper een week zijn ze zo slap als een vod en klaar voor de vuilbak. Groenexperte Laurence legt uit hoe je ze toch langer in leven kunt houden.
Kruidenplantjes uit de supermarkt: niet gekweekt om lang te leven
Kruidenplantjes uit de supermarkt zijn gewoonweg niet gemaakt om lang te leven. Ze worden geforceerd gekweekt om ze snel klaar te stomen voor de verkoop. Ze krijgen op korte tijd veel licht, warmte en voedingsstoffen om hard te groeien en vervolgens komen ze per vrachtwagen in een koude supermarkt terecht. Niet de ideale omstandigheden om lang te overleven!
Toch bestaat er een manier om je kruiden langer dan een week bij te houden. Let wel, het is niet bij alle plantjes mogelijk, maar bij de meeste is het wél het proberen waard. In bovenstaande video legt groenexperte Laurence je haarfijn uit hoe je langer kunt genieten van je supermarktkruiden.
Kruiden uit de supermarkt: waarom vers en niet gedroogd?
Kruidenplantjes uit de supermarkt tillen je gerechten naar een hoger niveau. Of je nu een ervaren chef bent of gewoon van koken houdt, verse kruiden zoals basilicum, peterselie, munt, en koriander kunnen een wereld van verschil maken in smaak en aroma.
Kruidenplantjes bevatten meer voedingsstoffen en antioxidanten in vergelijking met gedroogde kruiden, wat je maaltijden niet alleen smaakvoller, maar ook gezonder maakt. Bovendien zorgen verse kruiden voor een frisse, levendige smaak die moeilijk te evenaren is met gedroogde varianten.
Meer video’s met Laurence:
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!