Win! 5x Dille & Kamille geschenkbox vol groente-inspiratie
Sluit heel even de ogen en beeld je in dat je een Dille & Kamille-winkel binnenstapt. Ruik je het? Die heerlijke, bijna nostalgische geur van zoethout en andere kruiden. Het Nederlandse Dille & Kamille is op hun vijftigste verjaardag dit jaar nog steeds een echt icoon. Daarom trakteert de huis-tuin-en-keukenwinkel jullie op een geschenkbox vol groente-inspiratie!
Wat valt er te winnen?
Een geschenkpakket bestaat uit het kookboek ‘Groentefeest – 100 verrassende groenterecepten van Sidney Schutte’, de beroemde Dille & Kamille winkeltas, een verrassingskeukentool en pakketjes groentezaad om zelf mee aan de slag te gaan.
Klink goed, toch!
Neem zeker ook eens een kijkje op deze pagina, want ter ere van hun jubileum bracht Dille & Kamille een limited edition uit, een selectie van de leukste spulletjes voor een onvergetelijke zomer.
Groentefeest: haalbaar lekker!
Wat ontdek je zoal in dit prachtige boek van ruim 300 pagina’s? 100 groentegerechten die sterrenchef Sidney Schutte exclusief ontwikkelde voor Dille & Kamille.
De nadruk ligt erop dat je de gerechten voor een groot deel van tevoren kunt bereiden. Van salades en stoofgerechten tot ovenschotels, elegante bijgerechten en lichtzoete groentedesserts.
Heb je vrienden of familie te gast aan wie je een leuk menu wilt serveren? Dankzij deze recepten hoef je niet meer de hele avond in de keuken te staan.
Een kleine traktatie uit het boek
Wil je snel een gezonde, lekkere salade op tafel zetten? Dan is dit jouw gerecht. Eenvoudig te maken en pittig door de feta, terwijl de granaatappelmelasse er een zoet tintje aan geeft.
Lauwwarme rode kool salade met granaatappel en feta
Dit heb je nodig:
Voor de gestoofde rode kool:
• 1 groene appel (Granny Smith)
• 40 g rode ui
• 300 g rode kool, gesneden
• 35 g appelstroop (ca. 2 el)
Voor de zoetzure rode kool:
• 50 g zoetzuur (een mengeling 500 ml azijn, 300 g water, 150 g suiker, 1 laurierblaadje en 4 zwarte peperkorrels die je aan de kook brengt en laat afkoelen. Het zoetzuur is heel lang houdbaar en bruikbaar in veel gerechten)
• 50 g rode kool, fijngesneden
• 60 g feta
• 20 g pompoenpitten
• zout
Om te serveren:
• 20 g granaatappelmelasse (ca. 2 el)
En ook nog:
• een zeef
Zo maak je het:
Gestoofde rode kool:
• Schil de appel en snijd hem in blokjes. Snijd de ui in ringen.
• Doe de appel, ui, rode kool en appelstroop samen in een pan en zet op het vuur. Voeg steeds een scheutje water toe zodat de rode kool blijft stoven zonder droog te koken.
• Stoof de rode kool in zo’n 3 uur zachtjes gaar.
Zoetzure rode kool:
• Breng het zoetzuur in een pannetje aan de kook. Voeg de 50 g fijngesneden rauwe rode kool toe, doe de deksel op de pan en haal van het vuur af. Zet even weg om de smaken in te laten trekken.
• Verhit een droge koekenpan, rooster hierin kort de pompoenpitten.
Haal ze uit de pan en bestrooi licht met zout.
• Laat de zoetzure rode kool in een zeef uitlekken.
Serveren:
• Verkruimel de feta.
• Verdeel de gestoofde rode kool over 2 diepe borden en verdeel hier de zoetzure rode kool over.
• Strooi er de feta en de geroosterde pompoenpitten over, werk af met granaatappelmelasse.
Wat moet je doen om te winnen?
Heel simpel! Beantwoord onderstaande vragen, druk op verzenden en wachten maar. De gelukkige winnaars worden persoonlijk gecontacteerd.
Veel succes!
Dit vind je vast ook interessant
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!