Zillertaler lekkers@home
Samen met Zillertal Tourismus
In de vele skihutten en bergrestaurants in het Zillertal worden culifans uitgebreid verwend met sublieme Zillertaler specialiteiten, maar ook met een moderne lichte keuken. Heimwee naar je reis of verlang je naar wat voorpret? Ga dan thuis aan de slag met deze 2 lokale heerlijkheden. ย
Knoedelsoep
Dit heb je nodig voor 4 personen voor de knoedels:
- 1 kg aardappelen (bloemig)
- ยฝ kg kwark
- ยฝ kg Graukรคse (typische Tiroolse kaas)
- ยฝ kg broodkruim
- zout, peper
- peterselie, bieslook
ยฉ Zillertal Tourismus
Zo maak je het:
Kook en schil de aardappelen en druk ze daarna door een zeef. Meng ze met de kwark en alle andere ingrediรซnten, kneed er rondjes van en bak deze in geklaarde boter. Maak je runderbouillon op basis van runderbotten, groenten, zout en peper laat alles op een laag vuur trekken. Serveer de aardappelknoedels in de bouillon. Garneer met bieslook en peterselie.
Spinazie- en bergkaasknoedels uit Gerlach
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 180 g oud witbrood
- 250 g bladspinazie
- 2 eieren
- 1 middelgrote ui
- 35 g kaasblokjes (bergkaas van rauwe melk)
- 50 ml alpenmelk
- 1 eetlepel meel
- 10-15 g alpenboter
- zout, peper, nootmuskaat
- 60 g alpenboter
- parmezaan naar smaak
ยฉ Zillertal Tourismus
Zo maak je het:
Doe het brood in een schaal. Snipper de ui fijn en stoof goudbruin in de alpenboter. Hak de spinazie fijn, voeg bij de ui en stoof zo’n 5 min. Kruid rijkelijk met zout, peper en nootmuskaat. Laat alles even afkoelen, meng dan met de eieren en voeg de melk, kaasblokjes, meel, zout en peper toe. Kneed goed door met de hand en laat 10 min. afgedekt rusten. Vorm uit dit beslag ronde knoedels en laat ze zo’n 15 minuten in kokend water koken. Doe intussen de alpenboter in een pan laat op een matig vuur langzaam smelten tot de boter een donkere kleur krijgt. Giet deze boter over de gekookte knoedels en bestrooi met parmezaan.
Klik hier voor meer recepten
Ontdek hier de mooiste pistes om het Zillertal in de vroege ochtend te ontdekken.