De kersttruc van Elke: rode tiramisu
17 dec 2015
Met slechts vijfΒ ingrediΓ«nten, maak je snel en makkelijk dit lastminute feestrecept!
Als je mascarpone, lange vingers en diepgevroren rode vruchten in huis hebt, kun je meteen aan de slag.
IngrediΓ«nten:
- 500 g mascarpone
- 300 g lange vingers
- 100 g suiker
- 3 eieren
- 500 g diepgevroren rode vruchten
Bereidingswijze:
- Meng de eidooiers met de suiker tot je een egale massa krijgt. Voeg de mascarpone toe en meng goed. Klop de eiwitten op en spatel ze voorzichtig door het mengsel.
- Breng ondertussen de diepgevroren vruchten zachtjes aan de kook, tot ze veel sap afgeven. Scheid het sap en de vruchten.
- Dip de lange vingers in het vruchtensap en leg ze in een laagje op de bodem. Verdeel er wat vruchten over en giet het mascarponemengsel over de lange vingers, zodat ze net onder staan. Herhaal met een tweede en eventueel derde laag.
- Hou wat rode vruchten apart die je over het gerecht strooit.
- Laat de tiramisu opstijven in de koelkast.
Succes!