18 feb 2022
Een stukje quiche smaakt altijd. Met deze 5 ultieme tips in het achterhoofd bak jij vanaf nu het perfecte exemplaar.
- Bak de bodem eerst voor. Als je kant-en-klaar blader- of kruimeldeeg gebruikt, kun je de bodem eerst voorbakken. Voorbakken doe je zo: ontrol het deeg en bekleed er een met bakpapier beklede quiche of taartvorm mee. Dek af met bakpapier en leg er gedroogde erwtjes of speciale bakknikkers in. Schuif een kwartier in de voorverwarmde oven. Neem de bakvulling weg en laat de bodem nog enkele minuutjes kleuren in de oven.
- De lekkerste groentevulling bevat niet al te veel ingrediënten. Beperk je tot 2 à 3 groentjes die een goede smaakmatch vormen zoals rode biet en pompoen, broccoli en spinazie of venkel en erwtjes….
- Laat de groenten eerst koud worden of goed uitlekken voor je ze mengt met de losgeklopte eitjes. Pers eventueel het vocht eruit van ‘natte groenten’ zoals gestoofde prei, spinazie of andijvie
- Reken op 3 à 4 losgeklopte grote eieren per hartige taart. Voeg extra smaakmakers toe zoals room, ricotta, cottage cheese en vers gesnipperde kruiden.
- Laat na het bakken de quiche eerst even afkoelen op een rooster, de vulling zal steviger worden en de korst krokanter.
Tijd om zelf aan de slag te gaan