Nooit meer restjes! Met deze tips haal jij het onderste uit de bokaal
Iedereen kent wel het gevecht met een veel te grote lepel en een onhandige bokaal confituur, chocopasta of mosterd. Het is ons nog nooit gelukt om elk restje te kunnen gebruiken.ย Zonde! Maar met deze tips lukt het vast wel.
Jennifer Schleber herkende het probleem en beschreef het in haar boekย Empty The Fridge.ย Daarinย geeft ze een aantal ideeรซn om bokalen รฉcht helemaal leeg te krijgen. Op haar blog vind je bovendien nog meer andere, nuttige tips.
Moet er nog mosterd zijn?
Wil je het onderste uit die mosterdpot halen? Een mosterddressing is zo gepiept! Giet een scheutje balsamicoazijn en gewone azijn of citroensap in de mosterdpot. Voeg 3 eetlepels olijfolie en een klein scheutje water toe. Kruid af met peper en zout. Schud tot alles mooi gemengd is en je hebt een superlekkere dressing!
Zoet als honing
Zoetebekjes gooien die honingpot natuurlijk niet meteen weg. Giet een kleine hoeveelheid gekookt water in de honingbokaal en schud stevig door elkaar. Gebruik dit honingwater om je thee te zoeten. Je kunt er ook een zoete dressing van maken als je er dezelfde ingrediรซnten als de mosterddressing aan toevoegt.
Confituur glazuur
Confituurpotjes helemaal leegmaken? Voeg 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel melk, een halve eetlepel room en 75 gram poedersuiker toe aan je bokaal confituur. Roer alle ingrediรซnten goed door mekaar en je hebt een instant glazuur.ย Lekkerย als topping over cake of gebak.
Chocopasta? Basta!
Pimpen, die pindakaas
Voeg een goed rijpe banaan toe aan je pot pindakaas en meng het met een kopje melk, zout en wat honing. Mix het tot je een gladde smoothie hebt.
Ben je op zoek naar nog meer restjesrecepten, bewaartips en manieren om minder voedsel weg te gooien? Het boek Empty The Fridge, van Jennifer Schleber is te koop voor โฌ19,99 in de boekhandel of online.
Meer lezen:
- VIDEO: Deze heerlijke pannenkoeken maak je met chocolademelk
- 10 klassieke topdressings
- VIDEO: Snel de prijssticker van je vaasje, zonder plakrestjes