10 tips voor een geslaagd restaurantbezoek
Op je lijn letten, is makkelijk zolang je niet in verleiding wordt gebracht. Maar wat als je uitgenodigd wordt op een etentje? Of als je voor je werk vaak op restaurant moet gaan? Sla jij ook meteen in paniek bij het idee van al die culinaire verlokkingen?
-
Licht vooraf je gastvrouw of tafelgenoten in over je dieet. Zo hoef je je niet schuldig te voelen als je sommige gerechten afslaat.
-
Kies gerechten waar veel groenten bij worden geserveerd. Vraag eventueel om een extra portie koude of warme groenten.
-
Laat de saus apart serveren.
-
Kies voor rijst of een aardappel in de schil ipv. gefrituurde aardappelbereidingen. Denk eraan dat de caloriewaarde verdubbelt als voedsel gefrituurd wordt!
-
Beperk alcoholische dranken. Drink ze met mate en geniet van de smaak, maar kies water om je dorst te stillen.
-
Als je alcohol drinkt, kies dan voor champagne, droge sherry, droge witte wijn, rode wijn of een pintje ipv. sterke dranken, cocktails en zwaar bier.
-
Kies een salade of soep als voorgerecht.
-
Geniet van je eten, maar eet bewust. Voel je niet schuldig als je voor één keer iets eet wat je normaal niet zou nemen.
-
Sla geen maaltijden over om je voor te bereiden op het feest en compenseer ook niet achteraf. Dat brengt je metabolisme in de war.
-
Eet traag en rustig tot je verzadigd bent. Luister naar de signalen van je lichaam.