Als je geen ‘pap’ meer kunt zeggen…
25 dec 2016
Soms is die opeenvolging van feestdiners gewoon even te veel en wordt het met een indigestie moeilijk om nog van de feestdagen na te genieten. Wat kan je eraan doen?
Een hapje te veel gegeten gisteren of vandaag? Deze tips helpen je erbovenop. Schep ze nog eens vol!
- Drink een glas warm water met een theelepel zuiveringszout of natriumbicarbonaat en een geut versgeperst citroensap. Dat neutraliseert de zuren in de maag.
- Een kop kamillethee neemt dat opgeblazen gevoel in je maag weg. Drink traag.
- Een oud Aziatisch trucje tegen brandend maagzuur: kauwen op een mix van zaadjes van anijs, dille, venkel en karwei – van alle vier evenveel.
- Gember (gemberthee of een stukje gekonfijte gember brengt je maag tot rust. Ook goed voor kinderen).
- Probeer tijdens het eten goed rechtop te zitten en drink pas na het eten. En wees voorzichtig met pepermunt, chocolade, kruiden, uien, kool, citrusvruchten, koolzuurhoudende dranken en kauwgum.
- Volle maag? Lig niet te plat en hou je bovenlichaam rechtop, zodat je geen last hebt van maagzuur.
Bron: Libelle 51