Bespaartips: een bad nemen of douchen, wat is duurder?
Vind je het gek dat je maar weinig overhoudt op het einde van de maand? En heb je je al eens afgevraagd wat duurder is: een bad nemen of douchen? Hieronder vind je het antwoord op jouw vragen met de daarbijhorende bespaartips. Handig!
Bespaartips die jou van pas zullen komen
Bad of douche?
Met een bad verbruik je ongeveer 115 liter water per keer, bij het nemen van een douche ongeveer de helft. Of je een gas- of elektrische boiler hebt, is ook bepalend. Maar feit is wel dat een bad nemen duurder uitkomt.
Vries in (de juiste) porties in
Heb je eten over na een maaltijd? Smijt het dan niet in de vuilnisbak, maar vries het in! Let hierbij ook dat je in de juiste porties invriest. Doe je dat bijvoorbeeld in te grote hoeveelheden, dan kan het zijn dat je na het eten van de ontdooide maaltijd toch nog een deel zult moeten weggooien. Zonde!
Mooi weer = de was buiten hangen
Hang je de was binnen? Goed dat je je droogmachine niet gebruikt, maar zo maak je de lucht in huis vochtiger, waardoor het moeilijker wordt om de ruimte te verwarmen. Het ideale scenario: je was buiten hangen.
Ontdooi voeding in de koelkast
Ontdooi je maaltijd niet in de microgolfoven, maar in de koelkast! Waarom? Omdat je je oven dan niet moet aanzetten, en bovendien moet jouw koelkast dan minder hard koelen. Win-win!
Besparen op je boodschappen
Geld besparen op de boodschappen is eigenlijk niet zo moeilijk als het lijkt. Laat dat pakje chips voor wat het is, en zijn die zes blikjes frisdrank nu écht nodig?
giphy.com
Liever koud dan warm wassen
Tegenwoordig werken bijna alle wasmiddelen ook bij lage temperaturen, en ja hoor, ook bij dertig graden. Probeer daarom steeds op koud te wassen, en ook dan zul je een flinke cent besparen.
Zet apparaten volledig uit
Het is aangewezen om toestellen zoals televisies of computers volledig uit te zetten na gebruik, en dus niet op standby. Hetzelfde geldt zelfs voor dat klokje op de magnetron: haal de stekker uit het stopcontact en kijk gewoon eens naar je polshorloge.
Ga ruilen, delen en huren
Zijn er bepaalde dingen die je misschien maar een tweetal keer per jaar gebruikt? Er zijn ongelooflijk veel leuke initiatieven waarbij je producten en diensten niet koopt, maar leent, ruilt en deelt.
Stel de thermostaat in
Wie overdag de thermostaat een standje lager zet, zal zich een extraatje kunnen veroorloven dit jaar.
Heb jij soms nog tips? Laat het ons weten!
Bron: margriet.nl – Beeld: gettyimages.be