5 culinaire reisadresjes in Europa waar het puur genieten is
Een belangrijke factor op vakantie is, voor ons dan toch, het eten. Uren aan tafel zitten, proeven van de lokale keuken, nieuwe gerechten ontdekken… heerlijk! Hier zijn 5 culinaire reisadresjes waar jij zelf je brood bakt in een steenoven, de beentjes onder tafel schuift voor een traditionele maaltijd of van een huisgemaakt wijntje nipt in de schaduw van een prachtige boom met uitzicht op zee.
Thalori, Kreta
Via verlaten bergweggetjes, ver weg van de bewoonde wereld, vind je Thalori, een domein van veertien sprookjesachtige villa’s in traditionele stijl met elk een unieke inrichting. In het restaurant kun je terecht voor ontbijt, lunch en diner. Allemaal versbereid met ingrediënten van het eiland. Heerlijk! Zelf zo leren koken? Dan reserveer je gewoon een plekje in de kookles.
Masseria Cianciò, Sicilië
Sicilië, het land van citroenen, marsala en cannoli’s, an sich is sowieso al een must visit op het lijstje van elke foodie. Wie in Masseria Cianciò verblijft, trekt de culinaire lijn van het land gewoon lekker door. Op de sfeervolle binnenplaats staan stoeltjes en tafeltjes, en laat Gina, een echte Italiaanse mamma, je van het echte Sicilië proeven. La vita è bella.
Cortijo Bravo, Andalusië
Te midden van avocadoplantages in de bergen van Andalusië ligt het elegante witte pareltje Cortijo Bravo. Je geniet er ’s morgens van een uitgebreid ontbijt, waarna je heerlijk ontspant aan het zwembad met een fantastisch uitzicht en ’s avonds opnieuw aan tafel schuift voor overheerlijke en originele gerechten uit de Andalusische keuken. Zowel vis- als vleesgerechten staan er op het menu, maar ook glutenvrije maaltijden zijn op aanvraag beschikbaar.
Finca el Tossal, Alicante
In de Algarvallei in het Spaanse Alicante vind je Finca el Tossal, dé plek om helemaal tot rust te komen. Vanuit de jacuzzi geniet je van een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee en een gigantische hoeveelheid sinaasappel-, limoen-, avocado- en amandelbomen. ’s Avonds schuif je gewoon aan in het restaurant. Ook hier zijn glutenvrije maaltijden op aanvraag beschikbaar.
Cooking and Nature, Costa de Lisboa
De naam verklapt het al. Bij ‘emotional hotel’ Cooking and Nature ligt de focus op genieten. Van lekker eten en van de natuur. En ontspanning, want wie wil, kan lekker relaxen in de wellness. “Elk seizoen is er een aangepast menu”, klinkt het. Alle gerechten zijn vers en chefkok Nuno maakt van elk diner een feestje. En als je wil, kun je onder zijn begeleiding je eigen seasonal dish bereiden. Een alternatieve kookles dus. Za-lig!