Zo werken je goede voornemens écht
Bij de start van een nieuw jaar horen onherroepelijk, goede voornemens. Maar eens die eerste weken goed en wel voorbij, belanden we maar al te snel terug in de maalstroom van het leven en worden de doelstellingen voor 2013 stukje bij beetje naar achter opgeschoven tot vaak helemaal vergeten. Een bucket list* kan in dat geval uitkomst bieden.
Een nieuw jaar betekent een nieuwe start. Met deze tips zie jij jouw goede voornemens in vervulling gaan!
1. Niets is onmogelijk
Maar al te vaak worden ideeën en dromen de kop ingedrukt door mensen die binnen de kaders denken of bang zijn voor verandering. Op de maan wandelen was ook ooit een idee dat onmogelijk leek. Laat je dus niets aanpraten en laat je enthousiasme zeker niet drukken. Begin je lijst met het meest onmogelijke idee. Dat is alvast de eerste stap.
Laat jezelf alvast inspireren door de volgende vragen:
- Stel dat je nog maar 1 dag te leven had, wat zou je dan willen doen?
- Wat zou je doen als tijd en geld geen beperkingen voor jou zouden hebben?
- Wat heb je altijd al willen doen maar heb je nog nooit gedaan?
- Welke plek zou je graag eens bezoeken?
- Wie zou je graag een keer ontmoeten?
2. Wie niet waagt, niet wint
Veel dromen zijn gerelateerd aan exclusiviteit. Een ritje maken in een dure wagen, slapen in een peperduur hotel, een droomreis maken, … Luxedingen zijn echter makkelijker bereikbaar dan we denken. Eerst en vooral is het belangrijk om je wens duidelijk te formuleren. Vervolgens kan je op zoek gaan naar manieren om dit doel te realiseren. Doet dat specifieke hotel geen promoties in het laagseizoen? Is er een mogelijkheid om een testrit te maken met je droomwagen? Leef volgens het principe: ‘Nee heb je, ja kan je krijgen’, en je zal merken dat er plots veel meer deuren voor je opengaan.
3. Dienst wederom dienst
Maak je wensen openbaar. Door je doelen kenbaar te maken, stuur je niet alleen een positieve intentie de wereld in maar maak je het mogelijk voor anderen om jou te helpen. Stuur je lijstje door naar je vriendenkring of zet het op Facebook met de vraag: wie helpt er mij om mijn bucketlist te vervullen?
4. Maak een planning
Een planning maakt abstracte doelen vaak concreter. Als je je lijstje af hebt, tracht dan te kijken welk doel je onmiddellijk realiseerbaar ziet en welke doelen wat meer voorbereiding nodig hebben. Het geeft ook aan wat er nog moet gebeuren om iets tot stand te brengen. Beslis bijvoorbeeld om 12 maanden lang elke maand 1 doel te realiseren en werk aan je doelen aan de hand van die planning. Sommige zullen sneller uitvoerbaar zijn dan je denkt, andere zullen wat meer voorbereiding nodig hebben!
5. Visualiseer
Visualisatie is een sterk hulpmiddel in veel zelfhulpboeken. Als je je focust op het resultaat, zal je immers meer je best doen om je doel te bereiken. Zo kan je je bucketlist ook visualiseren. Neem een hoop tijdschriften en ‘beeld’ je dromen uit. Hang die collage op een plaats waar je regelmatig vertoeft, zoals je bureau, de badkamer of het toilet of kleef ze in een dagboek. Door regelmatig aan je wensen te worden herinnerd, houd je ze levend.
Lees zeker ook:
- 15 tips om gezond en snel af te vallen
- Weinig tijd? Meer bewegen doe je dankzij deze tips
- 6 redenen om met je fiets naar je werk te gaan
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!