Goeie vraag: ‘Hoe maak ik zelf hoestsiroop?’
10 jan 2016
Dit heb je nodig:
- 500 ml water
- 1 eetlepel anijszaas
- 1 eetlepel gedroogde zoethoutwortel
- 1 eetlepel gedroogde tijm
250 ml honing
Zo maak je het:
- Laat het anijszaad, gedroogde zoethoutwortel in het water sudderen op een zacht vuurtje gedurende 15 minuten.
- Haal de pot van het vuur, doe er de tijm bij en dek af. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Giet af en doe er de honing bij, waarbij je de thee indien nodig opnieuw opwarmt om de honing goed te laten oplossen.
- Doe de siroop in een goed afsluitbare glazen pot en bewaar maximum drie maanden in de koelkast. Neem zo vaak als je wilt een theelepel, zolang je last hebt van een hoest.
Ontdek nog meer tips in het nieuwe bookzine Natuurlijke Remedies van Libelle. Nu te koop in de winkel of bij magstore voor € 8,95.