Halloween: 3 knutselideeën om samen met je kinderen te maken

Door De Redactie

Koekjes bakken, spookjes knutselen of heksen knippen: met deze drie Halloweenideeën hoeven je kinderen zich tijdens de herfstvakantie geen seconde te vervelen!

Spookpopjes

Dit heb je nodig

• wit laken • stevig wit papier • piepschuimballen van ten minste 10 cm diameter • houten stokjes van 0,5 cm dik en 45 cm lang • lijm • witte biaisband • oogjes • potlood • schaar • passer

Zo maak je het

1. Teken met de passer een cirkel met ongeveer 30 cm diameter op het papier. Knip de cirkel uit en halveer 'm.

2. Vouw de halve cirkel in elkaar tot een puntzak, zodat er bovenaan een opening met 10 cm diamater ontstaat. Lijm de puntzak vast.

3. Steek een uiteinde van de stok in het piepschuimballetje en lijm vast. Knip uit het laken een cirkel met 70 cm diameter. Pak het midden van de stof en vouw die over het balletje, zodat de stof gelijkmatig naar beneden valt. Lijm de stof vast op het balletje.

4. Schuif de stok met het laken bovenaan in de puntzak, tot het balletje op de opening rust. Hou de puntzak rondom goed vast, en trek de stof op ongeveer 17 cm vanaf het hoofdje naar beneden. Lijm de stof op een aantal punten bovenaan op de puntzak vast. Strik witte biaisband om de stof, op de puntzak. Plak de oogjes.

Knibbel knabbel knuisje…

Dit heb je nodig

plastic vijverfolie • krijt • schaar

Zo maak je het

Leg de vijverfolie mooi open en teken er met krijt het silhouet van een heks op. Dat kan met de vrije hand, maar op het internet vind je ook heel wat kant-en-klare patronen. Knip het silhouet uit en plak het aan de muur. Doe hetzelfde voor de vleermuizen, spinnenwebben en de heksenketel. Op die manier maak je je eigen Halloweenverhaal.

Pompoen, katten en spookjes

Dit heb je nodig

• 500 g bloem • paar snuifjes zout • 200 g bloemsuiker • 40 g vanillesuiker • 250 g boter • 2 eieren • steekvormpjes. Voor de afwerking: • 100 g kant-en-klaar suikerglazuur • gele en rode voedingskleurstof • donkere chocoladecallets.

Zo maak je het

1. Roer de bloem, het zout en de suiker door de zachte boter tot je een homogene massa krijgt. Laat het deeg, verpakt in plasticfolie, een halfuurtje opstijven in de koelkast.

2. Verwarm de oven voor op 230°C. Bestrooi het werkoppervlak lichtjes met bloem. Rol het deeg uit tot ongeveer 0,5 cm dikte en steek de vormpjes uit.

3. Leg een bakpapier op de bakplaat en schik hierop de vormen (niet te dicht bij elkaar, want het deeg zet uit). Bak de koekjes in 7 minuten in de hete oven en laat ze afkoelen.

4. Smelt voor de kattenkoekjes de chocoladecallets en kwast de koekjes ermee in. Laat opstijven.

5. Smelt voor de spookjes de helft van het suikerglazuur niet langer dan 5 à 10 seconden in de microgolfoven, en wrijf de koekjes (met je vinger) in met het gesmolten suikerglazuur.

6. Smelt voor de pompoenkoekjes de rest van het suikerglazuur en roer er enkele druppels rode en gele kleurstof door (naar keuze tot je de gewenste oranje tint krijgt). Wrijf ook deze koekjes in en laat drogen.
 

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."