5x budgetvriendelijke herfstuitstapjes in Gent
Nog inspiratie nodig voor een herfstig daguitstapje? De Arteveldestad is oh zo gezellig in de herfst. Een magische avondwandeling of een cinemabezoekje voor regenachtige dagen: hier vind je herfstuitstapjes in Gent voor elke weersvoorspelling!
De leukste herfstuitstapjes in Gent
1. Spot lichtkunst tijdens een magische avondwandeling
Geen stad zo mooi en zo romantisch in het donker als Gent. De straten, pleinen en gebouwen worden bij valavond gehuld in sfeervolle lichtkunst. Volg de uitgestippelde lichtwandeling en ervaar de stad in een ander licht. De wandeling duurt zo’n twee uur. Je start best niet te laat, want vanaf 12 uur ’s nachts gaat de sfeerverlichting uit en blijft enkel de functionele verlichting aan.
Download de lichtwandeling hier.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
2. Bezoek het Père-Lachaise van Gent
Niet alleen in Brugge vind je een Père-Lachaise-achtig kerkhof. Ook op de serene begraafplaats van Campo Santo in Sint-Amandsberg, een deelgemeente van Gent, kun je stilstaan bij dierbare overledenen. Het kerkhof werd vernoemd naar de Campo Santo-begraafplaats in Rome en ligt op een natuurlijke heuvel van wel 19 meter hoog, midden in een vlak landschap. Heel wat belangrijke katholieken, kunstschilders en letterkundigen liggen hier begraven. Maar ook Luc De Vos, de zanger van Gorki en Marc Sleen, de striptekenaar van NERO, rusten hier. Het is een indrukwekkende plek voor een rustgevende herfstwandeling.
Een wandelplan van Campo Santo vind je hier of haal je gratis af in het infokantoor Toerisme Visit Gent.
3. Ga op speurtocht door de stad
Nog een leuke herfstactiviteit is op speurtocht gaan met de kinderen. Ga samen met het hele gezin op ontdekkingstocht in Gent, op zoek naar de bril van Draakje Fosfor. Draakje Fosfor is de beschermengel van Gent en woont op de toren van het Belfort. Hij kan zijn bril niet vinden, help jij hem zoeken? Onderweg voer je opdrachtjes uit via de app en krijg je interessante weetjes over Gent. De speurtocht is geschikt voor kinderen tussen 5 en 12 jaar en duurt zo’n 2 uur.
De Draakje Fosfor-app kun je hier downloaden.
4. Maak een overdekte natuurwandeling in de Plantentuin
Regenweer, maar toch zin in een natuurwandeling? Dan is een tripje naar de Universitaire Plantentuin een perfecte oplossing. Zowel de buitentuin als de verwarmde en onverwarmde serres zijn gevuld met 10.000 verschillende tropische plantensoorten van over de hele wereld. Van bloemen tot eetbare planten en geneeskrachtige kruiden: het is werkelijk een paradijs voor plantenliefhebbers. Bovendien ziet de Plantentuin er elke dag anders uit, zoals dat gaat met de natuur. “Je ziet, voelt en ruikt er het komen en gaan van de seizoenen.”
De Plantentuin is dagelijks gratis te bezoeken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
5. Laatste kans: Wat een cirk!
Volgend jaar is het zo ver: dan heropent het Wintercircus in Gent. Het Gentse Wintercircus werd gebouwd aan het einde van de 19de eeuw. Doorheen de jaren brandde het bijna volledig af, werd het heropgebouwd en deed het zelfs eventjes dienst als garage. Na lange tijd leeg te staan, werd het uiteindelijk gerenoveerd en omgevormd tot een ontmoetingsplaats met een restaurant, café en concertzaal. In afwachting van de grote heropening kun je tijdens de expo ‘Wat een cirk!’ dit vergeten stukje Gentse geschiedenis ontdekken. De expo lokte al 50.000 bezoekers naar Gent, zeker de moeite dus!
Wat een cirk! loopt nog tot en met 30 oktober 2022, is gratis en rolstoeltoegankelijk.
Lees ook:
- 5x budgetvriendelijke herfstuitstapjes in Brugge
- Kun jij ontsnappen? Code van Coppens komt naar Antwerpen!
- Doe-tip voor LEGO®-liefhebbers: ‘The Art of The Brick’
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!