Boterhammen

Ik zag twee beren, vrolijke broodjes smeren

Wie dacht dat je niet creatief kunt zijn met boterhammen, is mis: met wat uitsteekvormpjes en een grote portie fantasie maak je de leukste creaties, die zelfs moeilijke etertjes kunnen overtuigen. Aan de slag!

Schip ahoy

Op de woeste komkommerbaren vaart dit lieflijke toastbootje. Hopelijk duurt de storm niet te lang en eet je kleine piraat dit bordje snel op!

Voor 1 bootje β€’ 10 min

IngrediΓ«nten

Β·      2 sneetjes wit toastbrood

Β·      Eindje komkommer

Β·      1 citroen

Β·      1 radijsje

Zo maak je het

1.        Toast het brood. Snij het voorzichtig in de vorm van een bootje en van een zeil.

2.        Snij schijfjes komkommer in twee voor de golven. Snij ook fijne reepjes (de vogeltjes) en een zeilmast uit de komkommer. Snij een driehoekje uit de radijs als vlagje.

3.        Snij een schijfje uit de citroen en enkele fijne reepjes voor de stralen als decoratie. Serveer er het favoriete fruit van je kleintje bij.

Lieve monstertjes

Van deze monstertjes hoef je geen schrik te hebben. In tegendeel – zij moeten schrik hebben van jou, want je kleintje kan vast niet wachten om ze meteen te verorberen…

Voor 2 monstertjes β€’ 15 min

IngrediΓ«nten

Β·      2 sneetjes wit toastbrood

Β·      1 plakje jonge kaas

Β·      2 schijfjes salami

Β·      Handjevol druiven

Β·      Handjevol blauwe besjes

Zo maak je het

1.        Toast het brood. Snij er voorzichtig 4 driehoeken uit.

2.        Snij 8 losse tandjes uit de kaas.

3.        Snij schijfjes uit de druiven, en snij de blauwe besjes in twee.

4.        Beleg de driehoekige toasts met de salami en de kaas. Sluit de toast en leg de oogjes van druif en blauwe besjes erop.

5 bollen graag!

Van dit gezonde ijsje mag je kleintje vast onbeperkt eten. Met bolletjes van lekkere rauwkost, een eitje en een topping van geraspte kaas is dit bovendien een handig ijsje dat nooit zal smelten.

Voor 1 ijsje β€’ 15 min

IngrediΓ«nten

Β·      1 sneetje meergranen brood

Β·      1 ei

Β·      1 stukje wortel

Β·      1 kerstomaatje

Β·      1 radijsje

Β·      1 eindje komkommer

Β·      Handjevol geraspte kaas

Zo maak je het

1.        Kook het eitje 10 min tot het hardgekookt is. Tip: voeg een goede scheut azijn toe aan je water om het eitje makkelijker en gladder te kunnen pellen. Laat afkoelen, pel het eitje en snij er een schijfje van.

2.        Snij ook schijfjes uit de komkommer, het radijsje, het kerstomaatje en de wortel.

3.        Snij de vorm van een ijshoorntje uit het brood.

4.        Maak een ijsje met de gesneden ingrediΓ«nten. Werk af met een topping van geraspte kaas. Serveer met wat extra rauwkost.

Een kleine stap voor de mens…

… en een grote voor de mensheid. Leer je kleintje wat bij over onze ruimtevaartgeschiedenis en serveer hem of haar dit lekkere astronautenbordje met brood en kaas.

Voor 1 ruimtevaartbordje β€’ 10 min

IngrediΓ«nten

Β·      2 sneetjes

Β·      1 grote plak kaas met gaatjes (bijv. Maasdammer, Emmenthaler…)

Β·      1 stukje norivel (zeewier voor sushi)

Β·      Eindje komkommer

Β·      Koekjesuitsteekvormen: rond (+- 6 cm en 4 cm Ø) voor het lichaam en het hoofd, een klein ovaaltje voor de ledematen en een klein sterretje (bijv. bij AVA)

1.        Snij de nodige vormen uit het brood met behulp van de uitsteekvormen: 1x het lichaam, 1x het hoofd, 4x de ledematen.

2.        Snij de nodige vormen uit de kaas met behulp van de uitsteekvormen: enkele sterretjes en 1x het hoofdje. Snij met de hand de vlag en het stuk maan. Hiervoor kun je rond een bord snijden voor een mooie ronde omtrek.

3.        Snij een reepje komkommer als vlaggenmast. Knip een vizier voor de helm uit de nori.

5.        Beleg het bord met het maanlandschap en de astronaut. Druk de plekjes waar twee stukken brood op elkaar liggen eventueel een beetje in om ze tegen elkaar te doen β€˜plakken’.

Foto’s: Annelies De Weerdt

Nog meer creatieve ideeΓ«n

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtje

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."