Libelle Leesclub: 6x inspirerende biografieën
Soms is er zo een levensverhaal waarvan je denkt: “wauw”. Deze biografieën van internationale persoonlijkheden én van mensen iets dichter bij huis vinden wij alvast inspirerend, elk op hun eigen manier. Tijd dus om ze op je leeslijstje te zetten!
Nog meer inspirerende boekentips, waaronder ook biografieën? Die vind je elke dag in onze Facebook-groep ‘Libelle Leesclub’, waar onze leden al hun favorieten met elkaar uitwisselen! De ideale plek voor echte boekenfans!
Deze inspirerende biografieën moet je lezen
‘Mijn verhaal’ – Michelle Obama
‘Mijn verhaal’ – Michelle Obama
Voormalig First Lady van de Verenigde Staten Michelle Obama schreef haar levensverhaal neer in ‘Becoming’ of ‘Mijn verhaal’.
Ze neemt de lezers mee van haar jeugd in een appartement in de South Side van Chicago tot haar hogere studies waar ze voor het eerst voelde wat het betekende om de enige zwarte vrouw in de zaal te zijn. Nadien krijgen we inkijk in haar leven als topjurist in een glazen kantoortoren waar ze iemand genaamd Barack ontmoette… En hij bracht haar leven behoorlijk in de war.
Dat brengt het verhaal, tot slot, bij hoe ze de beginjaren van haar huwelijk ervaarde, welke invloed de kinderen hadden op haar leven en hoe ze een impact maakte vanuit het Witte Huis.
‘Mijn verhaal’ verscheen bij Hollands Diep. Intussen schreef Michelle Obama ook ‘Het licht in ons’ waarin ze inzichten biedt over hoe we onzekere tijden kunnen overwinnen. Ook hiervoor vertrok ze vanuit haar eigen ervaringen.
‘Uit de kast, in de kast’ – Riadh Bahri
‘Uit de kast, in de kast’ – Riadh Bahri
Dan een verhaal van iemand dichter bij huis: In dit boek schrijft VRT-journalist Riadh Bahri zijn levensverhaal neer met als leidraad hoe hij zijn seksuele geaardheid leerde te accepteren. Als lezer krijgen we onder meer inzicht in hoe de moeilijke relatie met zijn vader een grote stempel op zijn leven drukte.
Riadh gaat ook in gesprek met bekende LGBTQ+’ers Wim De Vilder, Petra De Sutter en Wanne Synnave over hun uit/in de kast zijn. Zo krijg je dus ook een stukje van hun levensverhaal mee.
‘Uit de kast, in de kast’ verscheen bij Pelckmans.
‘Reserve’ – Prins Harry
‘Reserve’ – Prins Harry
Over het verhaal van de Britse prins Harry is al veel gezegd en geschreven. Maar deze keer doet hij dat in zijn eigen woorden.
In ‘Spare’ of ‘Reserve’ legt prins Harry de focus op hoe het is om op te groeien als een reserve voor zijn broer William, de troonopvolger. Met die insteek vertelt Harry de lezer welke gebeurtenissen uit het verleden hem hebben gevormd als persoon. Wat vaak terugkomt doorheen het verhaal is natuurlijk het overlijden van zijn moeder, prinses Diana. Die gebeurtenis heeft dan ook een enorme impact gehad op Harry’s verdere leven.
Verder bespreekt hij zaken als zijn huwelijk met de Amerikaanse actrice Meghan Markle, zijn tijd bij het leger, zijn vertrek uit het Verenigd Koninkrijk naar de Verenigde Staten, de relatie van het koningshuis met de roddelpers, hoe hij nu naar de band met zijn familie kijkt…
‘Reserve’ bevat veel zelfreflectie, eerlijkheid en ook enkele onthullingen over wat er zich achter de muren van het paleis heeft afgespeeld. Het boek verscheen bij Hollands Diep.
‘The game of life’ – Ann Wauters
‘The game of life’ – Ann Wauters
In dit boek vertrekt voormalig basketbalspeelster Ann Wauters vanuit de kwartfinale van de Olympische Spelen met de Belgian Cats om alle waarden en troeven onder de loep te nemen die het basketbal haar heeft bijgebracht.
Het verlegen meisje uit het Waasland groeide uit tot een internationaal gewaardeerde sportpersoonlijkheid die het intussen tot assistent-coach in de WNBA (Amerikaanse basketbalcompetitie voor vrouwen) heeft geschopt.
Al die ervaring deelt Ann Wauters in dit boek. Als lezer krijg je zo een inkijk in haar succesvolle loopbaan en inspireert ze iedereen die een droom najaagt: persoonlijk of als team, in de sport en op de werkvloer.
‘The game of life‘ verscheen bij Pelckmans.
‘Wij zijn gevlucht’ – Malala Yousafzai
‘Wij zijn gevlucht’ – Malala Yousafzai
In ‘Wij zijn gevlucht’ vertelt activiste Malala Yousafzai over haar eigen ervaringen als vluchteling. Malala moest op vijftienjarige leeftijd Pakistan verlaten nadat ze werd neergeschoten door de taliban. Gelukkig overleefde ze het en intussen heeft ze als jongste winnaar ooit de Nobelprijs voor de Vrede mogen ontvangen.
In het boek deelt Malala naast het hare, ook de verhalen van andere moedige jonge vrouwen die wegens geweld hun thuisland moesten ontvluchten.
‘Wij zijn gevlucht’ werd uitgegeven bij uitgeverij KokBoekencentrum.
‘Er was eens een dapper meisje’ – Karen Hellemans
‘Er was eens een dapper meisje’ – Karen Hellemans
Dit voorleesboek is als geheel geen biografie, maar bevat wel mini-versies van biografieën van 50 Belgische vrouwen, elk met een inspirerend verhaal.
Het doel van het boek – dat geïllustreerd werd door Stephanie Dehennin – is jonge meisjes via een sprookje kennis te laten maken met échte rolmodellen in de eigen leefwereld.
Het levensverhaal van elke vrouw in dit boek startte met een droom die door hard te werken uiteindelijk werkelijkheid werd. Onder meer journalist Greet De Keyser, nieuwsanker Fatma Taspinar en sprinter Kim Gevaert komen aan bod.
‘Er was eens een dapper meisje’ verscheen bij Pelckmans.
Hier vind je nog meer leestips:
- Libelle Leesclub: 7x winterse boeken om op je leeslijstje te zetten
- Leestips: 6 boeken om nú te ontdekken
- Libelle Leesclub: 7 boeken met sterke vrouwen in de hoofdrol
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!