Interview Pascale Platel
Ze staat met goesting in het Vlaamse leven: goesting op rauwe aardappelen, vree gezellige kleedkamers en het gevoel van grassprietjes in haar nek
"Veel mensen zien mij als een Gentse, maar ik ben eigenlijk nogal universeel ja. Ik hou van Gent: die stad heeft me in zijn armen gesloten en ik zou nooit meer ergens anders willen wonen. Maar ik vind ons land gewoon helemaal schoon. Ik maak trouwens reclame voor West-Vlaanderen. Ik die met mijn Gentse klanken West-Vlaanderen aanprijs, ik vond dat wel een geestig idee."
Lees het volledige interview met Pascale Platel in Libelle 31 (2 augustus 2012)
Merk je een verschil als je optreedt in verschillende provincies? Krijg je andere reacties in Antwerpen dan in Limburg?
"Absoluut! Ik ben altijd verschrikkelijk welkom in Limburg, maar ze zijn erg stil tijdens de show. Antwerpenaren daarentegen reageren veel luider, wat had je gedacht. Toch heb ik het gevoel dat Limburgers en Oost-Vlamingen mijn shows het meest appreciëren. Mijn stukken werken daar het best. Ik weet niet goed hoe dat komt. De beide provincies hebben een soort droge humor waar ik me goed in herken en ik vind dat de traagheid van Limburgers iets heel laconieks heeft."
Ben je fan van de Gentse Feesten?
"Een hele grote! Toen ik nog werkte voor platenmaatschappij Virgin moest ik om 8 uur 's ochtends in Brussel zijn. Ik stond tijdens de Gentse Feesten speciaal om 6 uur op, zodat ik nog een uur tussen de feestende mensen kon rondlopen, gewoon om het gevoel te hebben dat ik er toch bij was. Dan zat ik daar met mijn koffie, omringd door dronken mensen."
Hoe is de catering in Vlaanderen?
"Oh, heerlijk! Ik vraag een warme maaltijd – anders krijg je steevast broodjes en die ben ik beu – en het is precies altijd sinterklaas: wat zal het deze keer zijn? En ik moet zeggen dat het meestal heel lekker is. In Ronse treed ik graag op, omdat ze daar een heel mooie zaal en kleedkamer hebben, maar ook altijd zorgen voor lekker eten. Ik word dan meegenomen naar een oud hotel naast de zaal en daar krijg ik een drie-gangenmenu."