Kijken en proeven in het Libelle Kooktheater

Door De Redactie

Ook in het Libelle Kooktheater valt dit jaar heel wat te beleven én te proeven!

Doorlopende kookdemonstraties

In het Libelle Kooktheater doe je niet alleen culinaire inspiratie op voor de feestdagen. Je kunt er ook proeven van de beste recepten voor de alledaagse keuken én feestelijke hapjes. Behalve onze eigen Libelle Lekker!-kok Ilse D’hooge verwennen ook gastkoks Marleen De Naeyer, Jeroen De Pauw e.a. je met hun culinaire hoogstandjes.

Elke dag van 11 tot 17u doorlopende kookdemonstraties in het Libelle Kooktheater.
De recepten van de kookdemonstraties vind je op www.libelle-lekker.be/winterfair

Pain perdue deluxe met vanillesaus door Ilse D'hooge op donderdag, vrijdag en zaterdag telkens om 16u.

Smullen van feestelijke vishapjes

Libelle-chef Ilse D’hooge gaat tijdens deze Winterfair creatief aan de slag met vis. In
een handomdraai maakt ze een stoofpotje van rog met spinazie en tomaat en een
soepje van rode poon. Ze krijgt daarbij de hulp van Danny Huygebaert, die door zijn
ervaring als visser de ideale sparring-partner is. Ook gerechten met griet en andere vis van bij ons krijgen in hun keuken een feestelijk tintje. Wie komt kijken, kan daarna uiteraard ook een hapje proeven!

Ilse en Danny signeren

De boeken ‘Het complete Libelle viskookboek’ en ‘Vis! voor elk seizoen’, waarin Ilse
haar recepten heeft gebundeld, zijn te koop op de VLAM-stand aan het Libelle  ooktheater.
Ilse en Danny signeren er hun boeken en beantwoorden graag al je visvragen.

Elke dag van 14 tot 14.45u en van 15.30 tot 16.15u
Ilse D'hooge is al 6 jaar Libelle-kok en won in 2006 de Knack Weekend-wedstrijd "Hobbykok van het jaar. Danny Huygebaert was 25 jaar lang visser op zee en is nu projectcoördinator bij de Stichting voor Duurzame Visserijontwikkeling.

Makkelijk koken met Rougette en Cambozola

Laat je verrassen door heerlijke kaasproevertjes. Ongelofelijk wat je met kaas allemaal kunt doen!

  • Met Rougette ovenkaas tover je in een handomdraai een heerlijk gerecht op tafel. Het eenvoudigste is om de kaas te dippen met een stukje stokbrood, maar je kunt de kaas ook makkelijk verwerken in tal van gerechten. Kom proeven van onze Rougette ovenkaaskroketten met ham en gedroogde vijgen. Smullen en
    kopen (€ 4 per stuk) kan op de Rougette-stand. www.rougette.be
     
  • Cambozola Gold is een heerlijk romigekaas die dankzij het speciale rijpingsdeksel langzaam doorrijpt in de verpakking. Heerlijk zo op een kaasplankje én verwerkt in gerechten, zoals Cambozola Gold met geroosterde ananas. Proeven en kopen (€ 3 per stuk) kan op de Cambozola-stand.www.cambozola.be

DOnderdag en vrijdag van 11.30u tot 12.30u en zaterdag en zondag telkens van 11 tot 11.30u en van 14 tot 14.30u.

Mmmm, zoet in samenwerking met Aveve

Creatief met snoep: Tasty Melts zijn platte stukjes snoep om te smelten. Ze bestaan in acht kleuren en smaken. De Cake ’n Party-demonstratrice van AVEVE laat zien
hoe je er prachtige snoepjes mee maakt in leuke vormpjes en hoe je er cakepops mee
kunt versieren.

Donderdag en vrijdag van 14.30 tot 15u en zaterdag en zondag van 12 tot 12.30 en van 15.45 tot 16.15u.

Volg de clash tussen vier Libelle Lekker!-kookclubs

Zeven amateurkookclubs werden geselecteerd om deel te nemen aan Het Grote Libelle Lekker! Kookclub Concours met een aardappelrecept. De jury selecteerde vier van hen. Op de Libelle Winterfair dagen wij hen opnieuw uit, want dan maken ze hun gerecht nog eens en zal een professionele jury hen beoordelen op smaak en presentatie. Wie wordt de winnaar? Volg het live mee op zondag 18 november vanaf 15.30u.

 

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."