Libelle Zomerromans: dit vonden onze lezeressen ervan!
Op warme zomerdagen willen we niets liever dan wegduiken in de schaduw met een goed boek. Beklijvende verhaallijnen, romantische ontmoetingen en spannende intriges: onze zomerromans hebben het allemaal.
Libelle Zomerromans: gelezen én goedgekeurd
Onze redactie heeft de zomerromans gelezen én goedgekeurd. En het belooft weer een zomer vol beklijvende en (ont)spannende verhalen te worden. Laat die temperaturen dus maar de pan uit swingen, wij duiken lekker weg in ons boek.
De afgelopen drie weken zat er een bon in Libelle waarmee je de zomerromans in huis kon halen voor maar 6,95 euro per boek. Ben je een bon vergeten uit te knippen of heb je een Libelle gemist? Geen paniek: deze week in Libelle vind je nogmaals de bonnen voor de zes zomerromans!
Wij vroegen aan zes lezeressen wat zij vonden van onze zomerromans.
1. ‘Nog één keer feest’ van Liane Moriarty
Het verhaal in een notendop
Sophie is stomverbaasd als ze het huis van de tante van haar ex-lief erft. Op Scribbly Gum Island dan nog wel, waar meer dan 70 jaar geleden de ouders van een baby spoorloos verdwenen. Gaandeweg ontdekt ze meer over het mysterie van baby Munro.
Lezeres Veerle las deze zomerroman
“Liliane Moriarty is zo’n schrijfster waar ik steeds naar teruggrijp als ik wat in een leesdip zit. Ze schrijft vlot, komisch en tragisch tegelijk en ze neemt je van bij de eerste pagina mee in het verhaal. ‘Nog één keer feest’ vormt hierop geen uitzondering. Van bij het begin van het boek ben je verkocht en wil je alleen nog maar verderlezen. Moriarty weet perfect hoe ze humor moet afwisselen met de meer serieuze thema’s in het boek (onder andere postnatale depressie). Doe daar nog verrassende plottwists bij en je hebt het perfecte vakantieboek.”
2. ‘Achter gesloten deuren’ van B.A. Paris
Het verhaal in een notendop
Jack en Grace lijken het perfecte paar. Hij is een knappe, rijke advocaat, zij z’n charmante echtgenote. Maar hun ware liefde heeft ook een vreemd kantje. Waarom gaat Grace nooit mee lunchen met de vriendinnen? Waarom neemt ze nooit de telefoon op? En waarom heeft de slaapkamer van hun statige huis tralies voor het raam?
Lezeres Yo las deze zomerroman
“B.A. Paris was voor mij een onbekende naam. De titel ‘achter gesloten deuren’ en de tekst op de achterflap spraken me meteen aan. De hoofdpersonages Jack en Grace zijn altijd samen. Maar waarom krijg je Grace nooit alleen te spreken? Waarom heeft ze geen gsm? Waarom gaat ze nooit alleen bij vrienden op bezoek? Het is moeilijk om meer te vertellen zonder te veel te vertellen.
Het boek leest vlot weg. Ik zat al heel vlug in het verhaal. Gaandeweg werd het verhaal spannender en kreeg ik met momenten een heel beklemmend gevoel. Ik kon het boek gewoonweg niet wegleggen, waardoor het in twee dagen was uitgelezen. Dit is zeker geen feelgoodstory. Toch heeft de schrijfstijl van B.A. Paris me nieuwsgierig gemaakt, en ga ik uitkijken naar haar volgende schrijfsels.”
3. ‘In de schaduw van het palazzo’ van Santa Montefiore
Het verhaal in een notendop
Luca Chancellor wordt op een dag wakker in Londen en beseft dat niks hem daar nog houdt: zijn huwelijk is voorbij, het contact met zijn dochters moeizaam, zijn job in de stad inhoudsloos. Hij vertrekt naar het Italiaanse palazzo van zijn ouders en raakt er gefascineerd door de mysterieuze vrouw Cosima en het jongetje dat haar overal volgt.
Lezeres Rebeca las deze zomerroman
“Het duurt even vooraleer het boek goed op gang komt en ik me helemaal meegesleept voel, maar vanaf het vierde hoofdstuk weet Santa Montefiore mij te treffen recht in mijn melancholisch – naar vakantie hunkerend – reizigershart. Lyrische stukken vormen een ode aan het mooie Italië dat bijna tastbaar dichtbij lijkt en je doet verlangen naar de zon op je snoet en passionele zomerliefdes. Montefiore neemt ons mee naar een stukje Italië waar de romantiek hoogtij viert en een gezonde dosis meligheid, clichés en vergezochte metaforen elkaar aan razendsnel tempo afwisselen. Maar dat niet alleen. Montefiore schreef een pageturner die het heeft over de kracht van de liefde, in al zijn kleuren en vormen, en over het mysterie of er al dan niet leven is na de dood. Geen enkel taboe gaat ze uit de weg.
Een vederlichte roman met de nodige diepgang, die je even weg doet dromen van ochtenden waarbij de mist tijdens de zonsopgang nog in de olijfgaard hangt, en de geur van citroenen, rozemarijn en de zoute zee je nu al heimwee doen krijgen naar de zomer. Eens je bent begonnen, laat het je ongetwijfeld niet meer los.”
4. ‘Belgravia’ – Julian Fellowes
Het verhaal in een notendop
Dit is het verhaal van de families Trenchard en Brockenhurst. De ene werkt zich op in de nieuwe adel, de andere is een prominent adellijk geslacht. Ze dragen een goed bewaard geheim met zich mee dat 25 jaar later hun reputaties dreigt te verwoesten…
Lezeres Célina las deze zomerroman
“Een boek mogen lezen van de Libelle zomerromans en niet weten welke je toegestuurd krijgt. Klonk als muziek in mijn oren, voor een boekenwurm zoals ik. Toen dit boek in de brievenbus viel, kon ik dan ook niet wachten om te beginnen.
Het verhaal uit 19de eeuw in Engeland gaat over liefde, ergernissen, roddels, intriges, leugens en geld. Dit zijn herkenbare zaken, ook in onze tijd en in onze omgeving. Er gebeurt heel veel achter deze welvarende deuren. Het boek is onderverdeeld in 11 hoofdstukken met steeds een cliffhanger aan het einde van ieder hoofdstuk.
Totaal uit mijn comfortzone, want mijn voorkeur gaat normaal uit naar thrillers, maar ik ben aangenaam verrast. Het boek voert je terug in de tijd, een keer iets anders. Je komt ieder hoofdstuk meer en meer te weten over ieder karakter, en je blijft lezen om alle puzzelstukjes in elkaar te laten vallen. De schrijfstijl is fijn; door de vele sfeerbeschrijvingen en dialogen lees je er makkelijk doorheen. Kortom: meeslepend en heerlijk zomerboek!”
5. ‘Dicht bij jou’ van Jojo Moyes
Het verhaal in een notendop
Wanneer de Brit Mike Dormer aanspoelt in het Australische kustplaatsje Silver Bay kan hij niet vermoeden welk drama zich daar heeft afgespeeld. Hoe langer hij in Silver Bay verblijft, hoe meer hij zich betrokken voelt bij de inwoners van het plaatsje, die leven van het walvistoerisme. Maar zal zijn bouwproject geen roet in het eten strooien?
Lezeres Jessy las deze zomerroman
“Ik was aangenaam verrast met dit boek. In het begin was het even moeilijk om in het verhaal te komen, maar eenmaal ik alle personages kende, ging het vlot vooruit. Het zijn mooie, bondige hoofdstukken, die je vlot na elkaar kunt lezen. Wanneer een hoofdstuk uit is, wil je heel graag verder lezen. Ik was dan ook blij dat ik het boek in één keer kon uitlezen, en er optimaal van kon genieten. Ik ga zeker en vast nog een boek van Moyes lezen. Jullie hebben me een ware parel van een boek toegestuurd.”
6. ‘Dochter van Frankrijk’ van Carol Drinkwater
Het verhaal in een notendop
De dochter van Kurtiz, Lizzie, is al vier jaar verdwenen. Zomaar ineens, weggelopen. Kurtiz kan het zichzelf niet vergeven dat ze er niet genoeg voor haar was. Maar dan duikt Lizzie op in Parijs. Als Kurtiz naar haar op zoek gaat, belandt ze middenin een ongekende situatie van chaos en paniek.
Redactrice Karen las deze zomerroman
“Een mooi, romantisch verhaal over liefde en vriendschap, van de fantastische verhalenvertelster Carol Drinkwater, mét oog voor wat er in de wereld gebeurt.”
Koop nu deze zes heerlijke boeken mét superkorting! Je vindt de bon in je Libelle van deze week.
Wat kun je deze zomer nog allemaal doen?
- Beleef een onvergetelijke zomer in eigen land met Libelgië!
- Zomer aan zee: 11x de allerleukste uitstapjes en evenementen
- Laat kinderen zelf hun koffer of rugzak inpakken met deze handige checklist
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!