Michelle leest: Het Cassandra-effect van Wendy Walker
Kan een narcist ooit genezen? Is narcisme erfelijk? Wanneer je Het Cassandra-effect hebt gelezen, kun je voor jezelf een antwoord vormen op deze vragen.
Drie lange en onzekere jaren geleden verdwenen de zusjes Tanner van de aardbodem. Figuurlijk dan toch. Emma was zeventien jaar, Cass was vijftien. Plots staat Cass terug voor haar moeders deur. Zonder Emma…
Een mysterieuze verdwijning
Cass ondergaat de lange ondervragingen van Abby Winter. Zij is een forensisch psychiater en probeert te achterhalen wat er gebeurd is en waar Emma in godsnaam is. Naast talloze details over de periode van haar ontvoering, zoals het merk van de boter die ze op haar brood mocht smeren of de verpakking van de witte vis die ze te eten kreeg, onthult Cass steeds meer over haar leven voor de tragische gebeurtenis. Dit is de start van een immense onderliggende machtsstrijd tussen de verschillende personages.
Wat dit boek zo bijzonder maakt, is de wisselwerking tussen Cass en psychologe Abby Winter. Deze wisselwerking vormt de basis van het hele verhaal. En niet alleen inhoudelijk is dit zo, want ze vertellen ieder afwisselend hun deel van het verhaal. Dit zorgt voor een balans die broodnodig is om het boek te doen slagen. De onvolwassen en verwarrende houding van Cass en de gestructureerde maar obsessieve persoonlijkheid van Abby houden elkaar in evenwicht.
Wendy Walker haalt haar beste schrijfwerk boven om je te verrassen, maar slaagt hier niet altijd in. Het Cassandra-Effect is een boek dat eerder vertrouwt op onderhuidse spanning dan actie, en dit is iets wat elke fan van het genre wel kan appreciëren.
Elke maand leest Michelle Korthout van My books and life een boek voor Libelle én ze geeft haar ongezouten mening. Nog meer recensies? Neem een kijkje op haar fantastische blog of volg haar op Instagram!
Ook op de radar van Michelle: