De Libelle-redactie test uit: de Peak-app, met spelletjes die je brein trainen
Apps maken je leven een stuk gemakkelijker, en er blijven er maar bij komen. Maar welke apps doen nu Γ©cht wat ze beloven? Wij nemen de proef op de som, door er deze week een aantal voor je uit te testen.
Redacteur Thijs testte de voorbije twee weken de app βPeakβ uit. De app belooft een breintraining die de concentratie zou verhogen. Altijd handig, vinden wij, maar merkte Thijs na die twee weken ook effectief een verschil? Hier lees je wat hij ervan vond!
Dit moet je weten over de Peak-app
Redacteur Thijs: “Peak is een leuke breintrainingsapp die werd ontwikkeld in samenwerking met experts in de neurowetenschap, de cognitieve wetenschap en het onderwijs. En dat merk je meteen aan de eenvoudige maar doeltreffende spelletjes die je geheugen, taalgebruik en kritisch denken uitdagen.”
Hoe gebruik je de app?
“Elke dag krijg je een selectie van spelletjes en puzzels uit diverse categorieΓ«n voorgeschoteld. Er zijn in totaal 7 verschillende spelcategorieΓ«n:
- Taal
- Probleemoplossend denken
- Geheugen
- Concentratie
- Mentale behendigheid
- Emotie
- CoΓΆrdinatie
Daar ben je best wel een tijdje mee zoet, horen we je denken? Nee hoor, want een complete breintrainingsessie waarbij de verschillende categorieΓ«n aan bod komen, neemt eigenlijk maar 10 minuten in beslag!”
Leuke en handige extraatjes
“Statistieken:Β Je krijgt jouw βbrein in een notendopβ te zien. In de statistieken ontdek je in welke categorie je uitblinkt, of en hoe je progressie boekt, en hoe je het doet in vergelijking met leeftijdsgenoten.
Jouw profiel: Hierin zie je welke doelstellingen je al hebt gehaald.”
Wat zijn de voor- en nadelen?
Voordelen
- “Een complete sessie duurt maar 10 minuten, en toch merk je na een paar dagen al een verschil. In het begin gebruikte ik de app vaak even tussendoor, maar ik merkte al gauw dat dat niet de juiste manier was. Nu neem ik elke dag bewust een momentje om Peak te openen en de puzzels op te lossen. Het is echt leuk om te merken dat ik mij intussen al veel beter kan focussen op zoβn puzzel.”
- “Je daagt diverse facetten van je brein uit, en het wordt meteen duidelijk wat vlot gaat en wat nog voor verbetering vatbaar is. Het probleemoplossend denken was bij mij bijvoorbeeld in het begin een zeer groot struikelblok. Alles ging goed, tot ik een spelletje uit die categorie kreeg. En hoewel ik er nu nog steeds niet zo goed in ben, is het wel al minder dramatisch gesteld dan in het begin. Dus er is beterschap op komst. ;)”
- “De progressie-curve en het feit dat je jezelf kunt vergelijken met leeftijdsgenoten werken bijzonder motiverend. Als ik eens een dag slechter heb gepresteerd, wil ik de volgende dag zΓ©ker een beter resultaat, zodat ik het toch beter doe dan 50% van mijn leeftijdsgenoten.”
Nadelen
- “Je kunt de app gratis gebruiken, maar dan zijn er natuurlijk beperkingen. Zo kun je maar een paar spelletjes per dag spelen, en moet je al wachten tot de volgende dag om opnieuw te oefenen. Dat is vrij frustrerend als je net goed op dreef was. Maar ik zie die beperking als een goede motivatie om niet te lang op mβn smartphone te zitten. De PRO-versie biedt ongetwijfeld veel meer puzzels en spelletjes aan, maar die is dan wel betalend.”
Ook interessant:
- 7x handige opruimapps voor elke dag
- De Libelle-redactie test uit: de WW app
- De Libelle-redactie test uit: de Last Pass-app
Volg ons opΒ Facebook,Β Instagram,Β PinterestΒ en schrijf je in op onzeΒ nieuwsbriefΒ om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!