Crème de la Crème
© Crèmelien

“Het is fantastisch dat we mensen met een simpel ijsje zo gelukkig kunnen maken”

Door Diny Thomas

Libelle ging voor het tweede jaar op rij op zoek naar de ‘Crème de la Crème’, ofwel: het lekkerste ijssalon van Vlaanderen. Maak kennis met winnaars Carolien en Martijn van Crèmelien in Lommel!

Carolien (34) en Martijn (37), de bezielers van ijssalon Crèmelien in Lommel, mogen een jaar lang de eretitel van ‘Crème de la Crème’ op hun raam plakken. En of ze daar blij mee zijn!

IJstoog in de garage

Een mooier compliment dan de ‘Crème de la Crème’ van Vlaanderen, dat bestaat niet“, zegt Carolien met fonkelende ogen. “Een jaar geleden grepen we er net langs, dus stiekem hoopten we dat het nu net wél ging zijn. Martijn en ik hebben dikwijls al lachend tegen elkaar gezegd dat de kleuren toch al goed zaten – het groene in combinatie met pasteltinten dat zowel in ons logo als dat van Libelle zit. Alsof het voorbestemd was! (lacht) Wat het extra bijzonder maakt, is dat we in de zomer tien jaar bestaan. De titel is een mooie bekroning op de weg die we samen hebben afgelegd.”

“In het begin waren er mensen die misschien wat twijfelden aan ons”, gaat Martijn verder. ” ‘Als je twee ijsjes verkoopt, zal het al veel zijn’, werd er gezegd. Maar dat hield ons niet tegen om een kleine schepijstoog in onze garage te zetten en onze droom na te jagen. Die eerste dag werd er trouwens één om nooit te vergeten: honderden mensen stonden in de rij te wachten op een bolletje ijs.”

Knetterijs

De kleine schepijstoog in de garage is nu een heus ijssalon waar je kunt proeven van meer dan dertig smaken. “Kinder Bueno is ongetwijfeld de grote favoriet, maar we zien dat de Lommelaar toch vooral houdt van de klassieke smaken zoals vanille, chocolade en mokka’, aldus Martijn. “Wat niet wil zeggen dat we niet graag experimenteren. Als Tony’s Chocolonely met een nieuwe smaak komt, dan duiken we de keuken in. Zo hadden we eerder al witte chocolade met framboos en de knetterpaaseitjes met pistache.”

De kneepjes van het vak – noem het gerust een ambacht, leerden ze in het mekka van ijs: Italië. “Aan de Gelato University van Bologna om precies te zijn”, vertelt Carolien. “De Italianen leerden ons in twee weken tijd om op ambachtelijke wijze en met verse producten ijs te maken. Schepijs, maar evenzeer ijstaarten en ijslolly’s, wat dus ook tot ons assortiment behoort.”

Klein gelukje

Wie ijs maakt, moet proeven. Maar van extra ‘crèmekilo’s’ hebben Carolien en Martijn geen last. “Onze stappentellers ontploffen nog net niet in de zomer. (lacht) Dan zijn we van ’s morgens zes à zeven uur tot ’s avonds elf uur bezig. Maar het voelt gelukkig niet als ‘werken’. Het is fantastisch dat we met iets kleins – een lekker ijsje, mensen zo gelukkig kunnen maken. Ik denk dat dàt geluk ons de titel heeft bezorgd.”

Meer ijssalons die een bezoekje waard zijn:

Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."