Romantische eetadresjes voor een geslaagde tête-à-tête
Niets leukers dan een intiem en lekker etentje, in een gezellig interieur en in goed gezelschap. De mogelijkheden zijn eindeloos en dat maakt de keuze er niet makkelijker op. Daarom deelt de Libelle-redactie haar favoriete tips, speciaal voor jullie. De restaurants zijn verspreid over heel Vlaanderen, dus er is voor elk wat wils.
’t Oud Clooster in Gent
Favoriet van Thijs, social media planner en analist
Een rustiek interieur en fantastische menukaart met aangepaste bieren. Thijs’ favoriet is het veggie stoofpotje, maar ook de suggesties kunnen hem al eens verleiden. De kaart is gevarieerd, van een spaghetti of slaatje tot rundsstoverij.
Budget: tussen de 12 en 20 euro voor een hoofdgerecht.
’t Oud Clooster, Zwarte Zustersstraat 5, 9000 Gent.
Colonel in Brussel
Favoriet van Chloé, stagiaire crossmedia-ontwerp
Een vleesrestaurant met dat tikkeltje meer. Kies zelf je stuk vlees uit de verstoog en het wordt ter plaatse gebakken, maar je kunt ook gewoon van de kaart bestellen. Hou je klaar voor een waar zintuiglijk feest, want het geurt er permanent naar barbecue en lekker vlees. Watertanden!
Budget: tussen 25 en 35 euro voor een hoofdgerecht. Met dranken en dessert zit je aan ongeveer 50 euro per persoon.
Colonel, Jean Stasstraat 24, 1060 Brussel (Sint-Gillis).
Toukoul in Brussel
Favoriet van Céline, webredactrice
Een donker, maar sfeervol interieur en een lekkere Ethiopische keuken: Toukoul is een echt paradijs voor liefhebbers van gekruid en pikant eten. Je deelt met twee een grote schotel en eet met je handen. De koffie wordt ter plaatse gemalen, volgens de Ethiopische gewoontes.
Budget: Voor een gedeelde schotel voor twee betaal je rond de 50 euro. Voor een individueel gerecht rond de 18 euro.
Toukoul, Lakensestraat 34, 1000 Brussel.
De Pottekijker in Antwerpen
Favoriet van Lynn, webredactrice
Oerdegelijke Vlaamse kost vind je bij De Pottenkijker, in hartje Antwerpen.
De brasserie is klein en gezellig en niet echt gericht op grote groepen. Het is voor Lynn moeilijk om één topfavoriet te kiezen, maar geef haar dan toch maar het stoofvlees op z’n Vlaams.
Budget: rond de 20 euro voor een vlees- of visgerecht.
De Pottekijker, Kaasrui 5, 2000 Antwerpen.
Il Mezzogiorno in Gent
Favoriet van Charlotte, web- en eindredactrice
Met kraakverse producten, olijfolie van lokale boeren uit Zuid-Italië en een imposante wijnkaart heeft dit Siciliaans restaurant redactrice Charlotte helemaal kunnen bekoren. Het interieur is er intiem met een stoofvuur, kaarslicht en geruite tafelkleedjes. Romantiek gegarandeerd. Mamma mia!
Budget: tussen de 20 en 30 euro voor een hoofdgerecht.
Il Mezzogiorno, Baudelokaai 17, 9000 Gent.
Pasta-Hippo-Vino in Antwerpen
Favoriet van Jolien, webredactrice
Een lekkere pasta en een goed glas wijn zijn altijd een goed idee. Bij Pasta-Hippo-Vino krijg je waar voor je geld en tafel je in een stijlvol, maar allesbehalve kaal of stijf interieur. Jolien zwicht voor de tagliatelle met scampi, currykokossaus, paksoi en koriander.
Budget: rond de 20 à 25 euro voor een pasta.
Pasta-Hippo-Vino, Oude Koornmarkt 32-34/Pelgrimstraat 1-3, 2000 Antwerpen.
Restaurant Veranda in Antwerpen
Favoriet van Tim, video producer
In deze moderne zaak vertoef je in een hip en trendy interieur. Hun dagmenu’s zijn gevuld met veel groenten en lokale producten. Gezond en overheerlijk! Allergisch aan gluten? Ze passen het voor je aan.
Budget: Lunch: 2, 3 en 5 gangen voor 27, 35 of 55 euro. Het vijfgangendiner kost 55 euro.
Restaurant Veranda, Lange Lobroekstraat 34, 2060 Antwerpen
Bar Louis in Leuven
Favoriet van Lisa, stagiaire redactie
Bar Louis is een vaste waarde in de studentenstad. Een interieur uit de boekjes, de ideale plek om te aperitieven of een terrasje te doen op de Grote Markt. Je kunt er zowel iets drinken als iets eten. Vlees, vis, burgers of pasta: iedereen vindt hier wat lekkers.
Budget: ongeveer 20 euro voor een hoofdgerecht.
Bar Louis, Grote Markt 2, 3000 Leuven.
Ronda in Mechelen
Favoriet van Saartje, coördinator
Voor een heerlijke Marokkaanse maaltijd ben je bij Ronda zeker aan het juiste adres. Het interieur is gezellig: kleurrijk en met veel lampjes. De Mechelse Vismarkt is ook nog eens een toplocatie.
Budget: ongeveer 20 euro voor een hoofdgerecht.
Ronda, Vismarkt 10, 2800 Mechelen.
Rosch in Hasselt
Favoriet van Isabelle, eindredactrice
In de hippe Dorpsstraat in Hasselt vind je het kleine Rosch. Klein in oppervlakte weliswaar, maar groots in smaken. Zodra je binnenkomt, voel je de passie van de jonge zaakvoerders Glenn Ross (chef) en Nicole Schellekens (patissier), die hun sporen verdienden bij o.a. het Hof van Cleve en The Fat Duck. Je kiest er à la carte, ’s middags is er ook een lunchmenu aan een zeer democratische prijs. De zoete favoriet van Isabelle? Het fairybread is hemels!
Budget: Lunchmenu aan 25 euro per persoon. A la carte zit je aan 60 à 70 euro per persoon.
Rosch, Dorpsstraat 34, 3500 Hasselt.
Lees meer:
Een blauwe mond na het drinken van rode wijn?…
Zo zorgen restaurants ervoor dat je meer spendeert
10 tips voor een geslaagd restaurantbezoek