Samen versieren, samen smullen: 6x paaslekkers pimpen
15 apr 2022
Sssshhht… niet verder vertellen, maar van gekochte koekjes en cupcakes kun je samen met de kinderen schitterende paaspatisserie maken. Libelle-stylist Harald doet het voor…
Pimp al dat paaslekkers met deze leuke ideeën
Daar is de paashaas
Dit heb je nodig
- macarons in verschillende kleuren (bv. van Albert Heijn)
- cakepopstokjes
- witte rolfondant
- eetbare kleurstoffen
- diepvrieszakje
- wattenstaafje
- isomoschijf
Zo maak je het
- Snij verschillende stukjes witte rolfondant af en kleur ze met de eetbare kleurstoffen in dezelfde tinten als de macarons.
- Snij voor de oortjes langwerpige driehoekjes uit de gekleurde rolfondant en druk ze plat tussen een diepvrieszakje. Maak in het midden een gleufje en duw ze voorzichtig tegen de bovenkant van de macaron.
- Verf met zwarte kleurstof oogjes en een snuitje op de macaron. Snij vervolgens een driehoekig stukje rolfondant uit voor het neusje en plak het met een vochtig wattenstaafje op de macaron.
- Steek de cakepopstokjes voorzichtig in de onderkant van de macarons en prik ze in een schijf van isomo. Werk af met gele papieren snippers.
Fleurige koekjes
Dit heb je nodig
- ronde en rechthoekige koekjes (bv. petit beurre-koekjes en Prince-koeken)
- royal icing mix
- witte rolfondant
- eetbare kleurstoffen
- spuitzakjes
- uitsteker in de vorm van een bloem (bij De Leukste Taartenshop)
Zo maak je ze
- Maak de royal icing volgens de instructies op de verpakking. Verdeel dit over verschillende potjes en doe er per potje wat kleurstof bij naar keuze.
- Vul de spuitzakjes met de royal icing en breng een basislaag aan door de lijnen van de koekjes te volgen.
- Als de basislaag goed droog is, kun je je helemaal uitleven en de koekjes verder versieren. Spuit op de rechthoekige koekjes bijvoorbeeld bloemetjes van gekleurde royal icing. Versier de ronde koekjes met een uitgestoken bloemetje uit rolfondant.
Pannenkoeken-kunst
Dit heb je nodig
- 1 pak pannenkoekenmix (bv. van Dr. Oetker)
- eetbare kleurstoffen
- garneerflesjes
- bakplaat of koekenpan
- spatel
Zo maak je het
- Maak het beslag voor de pannenkoeken klaar volgens de instructies op de verpakking. Verdeel het beslag over een zestal garneerflesjes.
- Voeg aan vijf van de zes flesjes een druppeltje eetbare kleurstof naar wens toe en schud goed.
- Verwarm de bakplaat of koekenpan op de laagste stand. Start met het tekenen van patronen met het gekleurde beslag, teken bijvoorbeeld stippen of lijnen. Spuit vervolgens de rand en tot slot het hele oppervlak vol met een dun laagje gekleurd of ongekleurd beslag. Draai de pannenkoek nog eens om met de spatel en bak de andere zijde lichtjes af.
Kaastaart op haar (paas)best
Dit heb je nodig
- kaastaart (bv. van Colruyt)
- witte en roze rolfondant
- praliné paaseitjes (bv. van Colruyt)
- wit chocolade-ei
- gele chocoladeparels (bv. van Fun Cakes)
- mini-suikereitjes
- cocktailprikkers
Zo maak je het
- Rol de witte rolfondant uit en snij er twee konijnenoortjes uit. Rol vervolgens de roze rolfondant uit en snij er twee kleinere konijnenoortjes uit. Kleef de roze oren met een beetje water op de witte oren. Laat liggend drogen.
- Smelt de gele chocoladeparels en besprenkel er de taart mee.
- Steek aan de onderkant van de konijnenoren een cocktailprikker en zet ze in het midden van de taart.
- Werk af met stukjes witte chocolade en mini-suikereitjes.
Cakejes met een plus
Dit heb je nodig
- cupcakes (bv. van Albert Heijn)
- mix voor botercrème (bv. van de bakwinkel of van Dr. Oetker)
- eetbare groene kleurstof
- spuitzak
- stroopwafels
- koekjesuitstekers in verschillende paasvormen (bv. bij De Leukste Taartenshop)
- sprinkels
- cocktailprikkers
Zo maak je het
- Maak de botercrème volgens de instructies op de verpakking.
- Voeg wat groene kleurstof toe aan de botercrème en vul er de spuitzak mee. Versier de cupcakes met toefjes botercrème en strooi er wat sprinkels overheen.
- Steek verschillende figuurtjes uit de stroopwafels, prik er onderaan een cocktailprikker in en zet ze op de cupcakes.
Da’s een eitje!
Dit heb je nodig
- chocolade-eieren
- plattekaas
- rijpe mango
- blender
- spuitzakje
Zo maak je het
- Snij het kapje af van de chocolade-eieren en vul ze met plattekaas.
- Pureer of blend de rijpe stukjes mango. Vul het spuitzakje met de mangopuree, spuit ze in het midden van de plattekaas en klaar!
Bron: Libelle 12/2021 – Productie, ideeën en styling: Harald Ligtvoet – Foto’s: Wout Hendrickx – Met dank aan Casa, Dille & Kamille en Van Uytsel
LEES OOK:
- Out of the box: 4x knutselen met eierdoosjes
- Creatief voor Pasen: 10x gezellig knutselen met de kinderen
- Pasen: 9x vrolijke ideeën voor je brunchtafel
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!