Probeer de Libelle cocktail!
De lente is nog volop bezig maar de zomer lijkt al in het land. De ideale periode om zelf aan de slag te gaan met cocktails. De jonge cocktailexpert Henry De Rudder kwam langs in De Eerste Show en leerde ons enkele kneepjes van het vak. Probeer zeker de Libelle cocktail uit die hij samengesteld heeft.
Voor een lekkere cocktail hoef je niet onmiddellijk naar een chique cocktailbar te gaan. Met enkele ingrediënten en de juiste informatie kan je thuis zelf aan de slag
- IJs is het cruciale element bij cocktails. Om crushed ice te maken heb je niet veel nodig. Doe een aantal ijsblokjes in een handdoek en sla ze kapot met een hamer. Een simpele truc die ook de professionals gebruiken.
-
Op feestjes is het leuk om je vrienden te verassen met een cocktail. Maar hoe pak je dat best aan? Bereid op voorhand een verse punch, een mengeling van fruit en alcohol of meng enkele ingrediënten op voorhand. Dan hoef je de avond zelf alleen nog de citrusvruchten of de alcohol toe te voegen aan het geheel.
-
Probeer aan zoete cocktails een zuur accent toe te voegen. Dit creëert de perfecte smaakbalans. Succes verzekerd!
Ben je na deze tips helemaal klaar om er zelf in te vliegen? Probeer dan zeker dit recept voor de Libelle cocktail.
Benodigdheden:
· 8 passievruchten
· een halve ananas
· citroen
· verse muntblaadjes
· 500g suiker
· 500 ml water
· gin
· champagne
· ijsblokjes
· chrushed ice
Bereiding
-
Maak een dag op voorhand de siroop voor de cocktail. Doe het vruchtvlees van 8 passievruchten en een halve ananas in een kom. Voeg er 500g suiker en 500ml warm water aan toe. Roer het geheel goed om tot de suiker opgelost is. Laat de mengeling een nacht staan zodat het op smaak kan komen.
-
Het mengen van de cocktail gaat zo: doe 50ml gin, 20 ml citroen en 25 ml van de zelfgemaakte siroop in de shaker. Vul die met ijsblokjes en shaken maar.
-
Opdienen: Neem een groot wijnglas en vul het met chrushed ice en verse munt. Giet de shaker leeg in het glas en top af met champagne. Garneer de cocktail met een halve passievrucht en enkele topjes munt.
Bekijk de cocktail en de bereiding in het filmpje onderaan!